tisdag 8 april 2014

Vill du prova på Biodling?

Mellanskånes Biodlarförening håller informationsmöte på Medborgarhuset i Eslöv (sal D) onsdagen den 23:de april kl. 18.30.

Bengt Nihlgård, mycket kunnig biodlare, berättar om binas betydelse för miljön och mångfalden i vår natur. Du som har funderat på att skaffa ett bisamhälle som du kan ha i din trädgård och skörda din egen honung, tveka inte utan kom och lyssna vad det innebär att äga ett bisamhälle. Dina fruktträd kommer att bära ännu mer frukt. Inte minst din granne har nytta av dessa fantastiska pollinatörer, men det är du som har nöjet att studera deras liv och leverne.
            
Vi har tänkt att du skall få prova på genom att följa med en biodlare när han arbetar med sina bin för att du skall få en inblick i vad det innebär att vara biodlare. Erfarenheten följs sedan upp med utbildning under hösten och vintern genom utbildning i studiecirkel Om du får så mycket honung att du vill sälja så ropar affärerna efter närproducerad svensk honung eller som en god gåbort-present.

Föreningen bjuder på kaffe under kvällen. Det vore tacksamt om du anmälde dig så att vi vet hur många bullar vi skall fixa genom en anmälan om deltagande till Vuxenskolan på tel 0413-17122.
            
Välkomna. Naturen behöver fler biodlare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar